• دوشنبه ۱۶ مهر ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 977-2190-5
  • خبرنگار : ----
  • منبع خبر : گفتگو

شیر و تخم‌مرغ محلی نخرید/ هر تخم مرغ رنگی، محلی نیست!

یک دامپزشک توصیه کرد که بهتر است مردم از خرید شیرهایی که به‌صورت سنتی و خانگی تحت عنوان شیر محلی عرضه می‌شود اجتناب کنند.

دکتر محمد سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان اظهار کرد: شیر گاوهایی که دارو مصرف کردند تا پنج روز و در برخی اقلام دارویی تا 40 روز نباید بدون پاستوریزاسیون عرضه شود و معمولا در روش سنتی عرضه به این مهم توجه نمی‌کنند لذا باقیمانده داروها در شیر اینگونه دام‌ها ممکن است بیماری‌زا باشد.

وی با بیان اینکه در پاستوریزاسیون همه عوامل بیماری‌زا و خصوصا بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از بین می‌رود افزود: کارشناسان دامپزشکی بر همه فراورده‌های دامی که از طریق مراکز قانونی عرضه می‌شود نظارت دارد و مردم می‌توانند با اطمینان از این مواد لبنی استفاده کنند اما عرضه در مبادی سنتی به هیچ عنوان مورد تایید دامپزشکی نیست.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه بهتر است مردم از چرخه درست و قانونی عرضه فراورده‌های خام دامی استفاده کنند تصریح کرد: این مهم در مورد همه فراورده‌های خام دامی و از جمله گوشت قرمز و سفید، شیر، مواد لبنی و حتی تخم‌مرغ نیز صدق می‌کند.

وی ادامه داد: متاسفانه ما وارث برخی سنت‌های نادرست گذشته هستیم و باید به مروز این فرهنگ را اصلاح کنیم.

این دامپزشک با بیان اینکه ما از سلامت گوشت، تخم‌مرغ و شیر و دیگر فراورده‌های خام دامی که مجوز بارگیری می‌دهیم اطمینان داریم گفت: تولیدات این بخش‌ها در پایان هر دوره به دقت در آزمایشگاه‌های دامپزشکی مورد آزمایش و سنجش دقیق قرار می‌گیرند و اگر محصولی مشکلی داشته باشد تحت هیچ عنوان اجازه بارگیری آن را نمی‌دهیم.

وی با بیان اینکه در عرضه تخم‌مرغ نیز به دلیل برخی فرهنگ‌ها همچنان مشکل داریم افزود: تفاوت چندانی از نظر ارزش غذایی بین تخم‌مرغ محلی و تخم‌مرغ صنعتی نیست.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان ادامه داد: البته تفاوت بسیار ناچیزی در غنای بیشتر برخی خواص ممکن است باشد که آن هم به این دلیل است که مرغ بومی در بازه زمانی بیشتری یک تخم می‌گذارد اما در مرغ صنعتی این زمان کمتر است.

وی با بیان اینکه تخم‌مرغ‌های صنعتی کاملا مورد آزمایش قرار گرفته و از سلامت آنها اطمینان داریم گفت: اما به هیچ وجه اطمینانی نسبت به سلامت تخم‌مرخ محلی نیست چرا که دامپزشکی کنترل و نظارتی بر مرغ‌های بومی ندارد لذا این مرغ‌ها در معرض بیماری‌های زیادی هستند ضمن اینکه این مرغ‌ها غذای مطمئنی نمی‌خورند و هر مواد ناسالم و حشراتی را ممکن است در فضای آزاد بخورند اما مواد غذایی مرغ‌های صنعتی کاملا بهداشتی و نظارت شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تولید تخم مرغ با پوست رنگی در مراکز صنعتی هم مرسوم شده گفت: اطمینان زیادی به محلی بودن تخم مرغ صرف اینکه پوست رنگی دارد، نیست. ضمن اینکه مرغ های بومی در معرض ابتلا به بیماری های زیادی هستند.

سعیدی از تخم‌مرغ به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین فراورده‌های خام دامی نام برد و گفت: تخم‌مرغ در فضای بیرون تنها برای یک هفته می‌تواند سالم بماند اما اگر در یخچال نگهداری شود برای مدت زمان طولانی‌تری سالم مانده و قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه سوپرمارکت‌ها قانونا اجازه فروش تخم‌مرغ ندارند گفت: متاسفانه بسیاری سوپرمارکت‌ها تخم‌مرغ را در فضای بیرون از یخچال نگهداری می‌کنند لذا توصیه می‌شود تخم‌مرغ را از مراکز قانونی بگیرید و از خرید تخم‌مرغی که بیرون از یخچال است جدا خودداری کنید.

این دکترای دامپزشکی از نظارت دامپزشکی بر مراکز قانونی فروش فراورده‌های خام دامی همچون قصابی‌ها، مرغ‌فروشی‌ها، ماست‌بندی‌ها و..خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر مراکز توزیع را نیز موظف کردیم که حمل و نقل تخم‌مرغ را نیز از طریق خودروهای یخچال‌دار انجام دهند اما متاسفانه برخی فروشگاه‌ها این محصول را در فضای باز نگهداری و عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه برای جا افتادن هر فرهنگی نیازمند همراهی مردم هستیم خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود مردم برای حفظ سلامت خود از خرید تخم‌مرغ و دیگر مواد و فراورده‌های خام دامی از مراکز رسمی خرید کنند.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: