• یکشنبه ۱۶ مهر ماه، ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۸
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 967-1890-5
  • خبرنگار : ----
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

صادرات 50 درصد تخم‌مرغ تولیدی استان سمنان

در آستانه روز جهانی تخم‌مرغ اعلام شد:ایرانی‌ها سالانه 5کیلو کمتر تخم‌مرغ می‌خورند

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، افزایش سرانه مصرف تخم مرغ را یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: متوسط سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته بیش از 15 کیلوگرم است که این میزان در کشور ما حدود 10 کیلوگرم اعلام شده است.

به گزارش ایسنا-منطقه سمنان، مصطفی شاه‌حسینی با بیان اینکه در استان تعداد 39 واحد مرغ تخمگذار دارای پروانه بهره برداری وجو دارد اظهار داشت: این واحدها ظرفیت حدود 2 میلیون قطعه را دارا هستند.

وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته از تعداد حدود 30 واحد فعال و نیمه فعال با ظرفیت 5.1 میلیون قطعه حدود 17 هزار تن تخم مرغ در استان تولید شد.

  این مقام مسوول با اشاره به تولید حدود 17 هزار تن تخم مرغ در سطح استان گفت: بیش از 50 درصد تخم‌مرغ مازاد بر نیاز استان بوده که صادر شده است.معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به میزان تولید تخم مرغ در سطح کشور گفت: سال گذشته 940 هزار تن تخم مرغ تولید شد که حدود 40 هزار تن آن به کشورهای همسایه صادر شد.

شاه حسینی افزایش سرانه مصرف تخم مرغ را یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: متوسط سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته بیش از 15 کیلوگرم است که این میزان در کشور ما حدود 10 کیلوگرم اعلام شده است.

وی بهینه سازی، تجهیز و نوسازی واحدهای موجود را از دیگر سیاست های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: این مهم در راستای افزایش بهره وری و ارتقای کیفی تخم مرغ تولیدی و افزایش صادرات انجام می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: اعلام ممنوعیت صدور مجوز برای ایجاد واحدهای جدید از دیگر برنامه ها و سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است .

شاه حسینی به برخی از خواص غذایی تخم مرغ اشاره کرد و گفت: یک عدد تخم مرغ متوسط دارای 76 کیلو کالری انرژی بوده و سرشار از پروتئین است.

وی اضافه کرد :ارزش بیولوژیکی تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات،گوشت ها و حبوبات غنی تر است و دارای تمامی اسید آمینه های ضروری برای سلامتی است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: 12.5 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل می دهد که هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.

شاه حسینی با بیان اینکه بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن در تخم مرغ وجود دارد افزود: تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه (آ، ای ، بی) بوده و تمامی املاح تامین سلامتی فرد مانند ید، فسفر روی، سلنیوم، آهن و کلسیم را دارا است.

وی گفت: کاهش وزن، کلسترول خوب، پروتئین با کیفیت بالا، سلامت چشم و غیره برخی از مزایای شگفت انگیز تخم مرغ است.

به گزارش ایسنا؛ 17 مهر ماه به نام روز جهانی تخم مرغ نامگذاری شده است.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: